Hozzavalok
- 3 darab nagy karalábé
- 1/2 kg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1/2 fej hagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só , bors (ízlés szerint)
- kevés vegeta ( elhagyhato)
- citromlé (ízlés szerint)
- zöld kapor
- 1 tojás
Elkeszites
A hagymat aprora vagom es uvegesre parolom
Hozza adom a kockakra vagott karalabet, fuszerezem, es felontom annyi vizzel, hogy jol ellepje
A daralt hust osszekeverem a rizzsel, 1 tojassal, soval, borssal, es gombocokat formazok
Amikor a karalabe felfő, beleteszem a gombocokat, es kozepes langon fozom, ameddig megpuhul a gomboc es a karalabe
Hozzateszem a zold kaprot
A lisztet csomomentesre keverem keves vizzel es hozzakeverem a tejfolt is
Leveszem a tuzrol a karalabet, beleteszem a lisztes-tejfolos habarast, es par percig fozom egyutt is.
Leveszem a tuzrol es izesitem citromlevel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése