2018. május 16., szerda

KARALÁBÉFŐZELÉK HÚSGOMBÓCCAL



Hozzavalok

  • 3 darab nagy karalábé
  • 1/2 kg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • só , bors (ízlés szerint)
  • kevés vegeta ( elhagyhato)
  • citromlé (ízlés szerint)
  • zöld kapor
  • 1 tojás

Elkeszites


A hagymat aprora vagom es uvegesre parolom
Hozza adom a kockakra vagott karalabet, fuszerezem, es felontom annyi vizzel, hogy jol ellepje
A daralt hust osszekeverem a rizzsel, 1 tojassal, soval, borssal, es gombocokat formazok 
Amikor a karalabe felfő, beleteszem a gombocokat, es kozepes langon fozom, ameddig megpuhul a gomboc es a karalabe
Hozzateszem a zold kaprot
A lisztet csomomentesre keverem keves vizzel es hozzakeverem a tejfolt is
Leveszem a tuzrol a karalabet, beleteszem a lisztes-tejfolos habarast, es par percig fozom egyutt is.
Leveszem a tuzrol es izesitem citromlevel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése