Hozzavalok
- 1 kg káposzta
- 1/2 kg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- zöld kapor
- 1 leves kocka (elhagyhato)
- olaj a hagyma parolasahoz
- 2 evokanal sűrített paradicsom
- so, bors, keves piros paprika
- Husgomboc :
- 1/2 kg darált hús
- 1 nagy, vagy 2 kis tojas
- keves so es bors
- Ereszték :
- 1 evokanal liszt
- keves viz
Elkeszites
A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom
Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg
Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felontom annyi vizzel,hogy ellepje (a kaposzta is enged vizet fozes kozben)
Kozben elkeszitem a husgombocot
A daralt hushoz hozza adom a tojast,sot,borsot, es jol osszegyurom
Amikor a kaposzta felig mefott,akkor hozza teszem a gombocokat, a zöld kaport,a suritett paradicsomot, leves kockat
Ha szukseges vizzel potolom (attol fugg,hogy mennyire sűrű levest akarunk kesziteni
Addig fozom, ameddig a kaposzta megpuhul, es a gomboc is megfő
Elkeszitem az ereszteket
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre,teszek hozza a levesbol is, elkeverem, es a leveshez adom
Hagyom meg nehany percig főni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése