Karácsonyi menü

Az ünnepi menük legnagyobb kihívása általában az, hogy a megszokotthoz képest nagyobb létszámra kell időben elkészülni, nem szokványos finomságokkal. Különösen érvényes ez a karácsonyi ünnepi étkezésre. EZÉRT, valóban időben és minden részletre kiterjedően elő kell készülnünk ahhoz, hogy a menü rendben elkészüljön, és bizony „ütemes” munkára is fel kell készülni.
Hogyan készüljünk fel a karácsonyi menüre?
  • Válasszunk olyan ételeket válasszunk a menühöz, amelyek előre és szükség szerint nagyobb mennyiségben is, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthetők.
  • Mindent (alapanyag, kellék) szerezzünk be előre. Karácsonyi ételek>>
  • Amit lehet, készítsünk elő, akár mártás vagy leves is előkészíthető 1-2 nappal az ünnepi étkezés előtt.
  • A vendégek közreműködését is kérhetjük, például valamelyik családtag hozhatja a desszertet.
  • Készüljünk jól kombinálható ételekkel, pl. olyan sülttel, amellyel a mártás és lehetőleg zöldség köret is könnyen elkészül.
  • Ne bonyolítsuk túl a dolgokat, és ne vigyük túlzásba a mennyiséget! Készüljünk minőségi alapanyagokkal, igényes és ötletes tálalással.
Most pedig térjünk át a karácsonyi ünnepi menüre! A következő étel javaslataink egyszerűen megvalósíthatók, az előkészületek könnyen megszervezhetők és beoszthatók. (Az alábbi receptek alapján összeállítottunk néhány tuti karácsonyi menüsort):
Aperitif & snack
Előételek
Főételek – egészben sültek
Főételek – két személyre
Főételek – halak
Vegetáriánus főételek
Töltelékek – mártások
Köretek
Magyaros ételek
Desszertek
Nassolnivaló édességek vacsora után

Forras : innen ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése