2014. szeptember 23., kedd

BOCI SZELET

Hozzavalok a tesztahoz

  • 11 evőkanál cukor
  • 11 evőkanál olaj
  • 15 evokanal tej
  • 15 evőkanál liszt
  • 2 evokanal kakao por
  • 4 tojas
  • 1 tasak sutopor
Toltelekhez

  • 0, 5 kg túró(tehenturo)
  • 4 evőkanál búzadara(griz)
  • 2 tojas
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vanilia por
Elkeszites

 Eloszor a turo tolteleket keszitjuk el
A turot osszekeverjuk a buzadaraval(griz),tojassal,cukorral,vanilia porral
A tojasokat elvalasztjuk
A tojas sargakat kikavarjuk a cukorral habosra
Hozza adjuk az olajat
Utana, adagolva, hozza keverjuk a sutoporral elkevert lisztet,tejet
Ekkor bele szitalni a kakao port...ha picit suru lenne a teszta,akkor keves tejjel potolni
Vegul lazan,alulrol felfele,bele vegyitjuk a tojasok habba vert feherjet
Zsirozott vagy olajozott es lisztezet tepsibe simitjuk a kakaos masszat(lehet sutopapirt is hasznalni)
Ekkor teas kanallal a turo tolteleket rea szaggatjuk a kakaos tesztara
Kozepes tuznel sutjuk
Meg melegen melegen meghinteni porcukorral

 Lehet csoki mazat is tenni a kisult tesztara...10dkg.etcsokit goz folott felolvasztani es egy teas kanal olajat hozza kavarni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése