2015. szeptember 3., csütörtök

KRUMPLI TOKANY CSIPETKÉVEL


Hozzavalok

  • 1 kg krumpli
  • 1 kozepes fej hagyma
  • so,bors, piros paprika
  • 1 leves kocka (elhagyhato)
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj

Elkeszites


A hagymat aprora vagom, a krumplit kockakra
A hagymat uvegesre parolom, hozzateszem a krumplit, es nehanyszor megkeverem
Keves vizet ontok hozza, es beleteszem a fuszereket : so,bors,piros paprika,leves kocka
Utana potolom annyi vizzel,hogy ellepje a krumplit
Kozben elkeszitem a csipetket
A tojast felverem es annyi lisztet teszek hozza amennyit felvesz ( viz nem kell hozza )
Ne legyen tul kemeny
A csipetket egy kulon edenyben fozom meg...amikor a viz forr akkor beleszaggatom es megfozom
Amikor a krumpli elkeszult, vagyis mar puha, akkor hozzaadom a csipetket, 1-2 percit meg egyutt fozom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése