2016. január 28., csütörtök

TEJBEGRÍZ PUDING



Hozzavalok


  • 5 dl tej ( 1/2 liter )
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg griz ( buzadara )
  • 5 dkg vaj

Elkeszites

Tegyük fel forrni a tejet
Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt
Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel ) kis sebességen
Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni
Hozzáadjuk a tejhez a felvert tojásokat, és lassan keveretjük, amíg homogén lesz
Egy edényt kikenünk vajjal, és beleöntjuk ezt a pudingot
Előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre, majd elzárjuk a gázt, és bent hagyjuk 15 percet
Mielött felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni
A desszert tetejére szórjunk porcukrot


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése