2016. szeptember 15., csütörtök

CSALAMÁDÉ KÉSZÍTÉSE HÁZILG



Hozzavalok


  • 1 nagy fej káposzta
  • 2 kg uborka
  • 2 kg paradicsompaprika
  • 50 dkg hagyma
  • 1 kk szalicil
  • só, cukor ízlés szerint
  • 3 dl ecet

Elkeszites


A káposztát lesarvaljuk, az uborkát héjastól meggyaluljuk, a paradicsompaprikákat és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Nagy tálban összekeverjük, besózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, rátöltünk 3 dl ecetet, rászórunk egy mokkáskanál szalicilt, jól összekeverjük és egy éjszakára állni, hagyjuk.
Feltöltjük a saját levével, nem kell víz, mert annyi levet enged hogy elégséges a feltöltéshez. Lezárjuk az üvegeket és mehet a kamrába.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése