2017. február 22., szerda

SAJTSZÓSZOS TÉSZTA



Hozzavalok


  • 40 dkg tészta ( penne)
  • 3 evőkanál vaj
  • 1, 5 evőkanál liszt
  • 30 dkg sajt (trappista és parmezán)
  • 5 dl tej
  • 20 dkg tejföl
  • só, bors

Elkeszites


A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. 
A tejjel felöntjük és lassú tűzön főzzük amíg forró lesz, majd a reszelt sajtokat is beledolgozzuk. Fűszerezzük és belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik, levesszük a tűzről és a tejfölt is belekeverjük. 
A tésztához kavarjuk és kínálhatjuk is.

Lehet,hogy a tej és a tejföl soknak tűnik, de nem kell félni mert a tészta felveszi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése