2015. január 18., vasárnap

RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL


Hozzavalok


  • 0,5 kg sertéskaraj
  • so,bors
  • Panirozashoz :
  • liszt,tojas,zsemlemorzsa
  • Tepsis krumplihoz :
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • so,bors,keves vegeta
  • olaj

Elkeszites


A karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk
Sozzuk,borsozzuk izles szerint
Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk
Bő olajban kisutjuk...az olaj ne legyen nagyon forro,mert akkor a panir hamar megbarnul es a kozepe nem sul at
Sutes utan papirtorlore szedjuk
Meleg helyen tartjuk
A tepsis krumplihoz,a krumplit meghamozzuk,felszeleteljuk mint a szalmakrumplihoz
A hagymat megpucoljuk es kockakra vagjuk
A fokhagymat aprora zuzzuk
A felszeletelt krumplit,hagymat,fokhagymat egy talba tesszuk es,a fuszerekkel,soval,borssal,vegetaval jol osszekeverjuk
Egy tepsit kiolajozunk,es a krumplit belesimitjuk
Alufoliaval beboritjuk es elomelegitett sutobe tesszuk
Amikor a krumpli megpuhult,a foliat eltavolitjuk es meg hagyjuk sulni,ameddig egy picit pirulni kezd....aki szereti hagyhatja pirossabbra is sulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése