Hozzavalok
- Az alsó tésztához :
- 15 dkg zsir vagy 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 tasak sutopor
- A piskotahoz :
- 5 nagy tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1 evokanal kakaopor
- 1/2 tasak sütőpor
- Valamint :
- 60 dkg sárgabarack
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- cukor (izles szerint)
Elkeszites
A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítem a sütőt
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta)
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére.
Visszaveszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm...
Még melegen meghintem vaniliás porcukorral...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése