2015. június 1., hétfő

KOKUSZOS SZELET


Hozzavalok


  • Tesztahoz :
  • 35  dkg liszt
  • 12  dkg zsir vagy 15 dkg margarin
  • 1 tojas
  • 1 tasak sutopor
  • 2  evokanal kakao
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis doboz tejfol
  • Feher krem :
  • 6  tojas feherje
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • Sárga krém :
  • 6  tojás sárgája
  • 2  tasak vanilia puding(fozos)
  • 6  dl tej
  • 3 evokanal cukor
  • 25 dkg margarin (Rama)
  • 15  dkg porcukor
  • 2  tasak vanilia por
  • Tetejére : 
  • 15 dkg olvasztott csoki

Elkeszites 


A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, a tejfollel ruganyos tesztat gyurunk
Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk egy kiolajozott es lisztezett tepsibe
A fehér krémhez a tojások fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral
Belekeverjük a kókuszreszeléket, amit rákenünk a tepsire rakott tésztára
Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre,egy villaval megszurkaljuk, és előmelegített sütőben kisütjük
A sárga krémhez a tojásból, cukorból, puding porbol,és a tejből sűrAz egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre.
A krémest csokoládémázzal öntjük le. 
krémet főzünk
A margarint kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kihűlt tojáskrémhez
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre
A krémest csokoládémázzal űntjük le
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre
A krémest csokoládémázzal öntjük le. 
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre
A krémest csokoládémázzal öntjük le
Hűvös helyre tesszük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése