2016. február 27., szombat

TEJFÖLÖS SERTÉSPAPRIKÁS ZSEMLEGALUSKÁVAL



Hozzavalok


  • 50 dkg sertéshús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 k.k. liszt
  • Zsemlegaluska :
  • 3 nagy szikkadt zsemle
  • 2 tojás
  • liszt amennyit felvesz
  • 1-2 dl tej
  • kevés vegeta (elhagyhato)
  • petrezselyemzöld

Elkeszites


A húst apróra felkockázzuk 
A hagymát megpucoljuk és felaprózzuk
A hagymát az olajban üvegesre pároljuk, utána hozzaadjuk a húst és együtt is pároljuk, ameddig a hús kifehéredik
Hozzatesszük a füszereket : sót,borsot, fűszerpaprikát, jol összekeverjük, és felöntjük annyi vizzel , hogy éppen csak ellepje
Közepes tűzön puhára pároljuk
A lisztet csomomentesre keverjük egy kevés vizzel,hozzatesszük a tejfölt, és a paprikást behabarjuk vele
1-2 percig még főzzük együtt...
Zsemlegaluska :
A zsemléket apró kockára vágjuk,és a sütőben kevesset megpiritjuk
Utána beáztatjuk a tejbe és hagyjuk állni kb. 15 percet
Hozztesszük a sót,borsot,vegetát,a tojásokat, es utána adagolva a lisztet is, ameddig egy galuskaszerü masszát kapunk
Lobogó, sós vizbe szaggatjuk a galuskát,amikor feljöttek a tetejére, akkor 1-2 percig még hagyjuk és utána leszűrjük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése