2016. március 19., szombat

HABOS TÚROS SÜTI




Hozzavalok


  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 ek napraforgó olaj
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3-4 ek. tej
  • Töltelékhez :
  • 5 db tojássárgája
  • 10 ek. cukor
  • 1 tasak vanilia pudingpor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4-5 ek. tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Habhoz :
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 1 ek. citromlé

Elkeszites


A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.

A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Amíg sül a tészta az 5 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.


Tipp :
Tehetünk a tetejére olvasztott csokit. 
50 g étcsokoládé 
0.5 ek napraforgó olaj
 A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk...
Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése