2016. augusztus 28., vasárnap

KÁPOSZTALEVES




Hozzavalok


  • 1 kozepes fej zöldkáposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • zold kapor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2 evokanal sűrített paradicsom
  • olaj a hagyma parolasahoz
  • so, bors

Elkeszites


A hagymat aprora vagom.
A kaposztat,sargarepat,petrezselyemgyökeret kockakra vagom.
A hagymat az olajon uvegesre parolom,hozzaadom a sargarepat es a petrezselyemgyokeret.
Osszekavarom, es hagyom egyutt is parolodni,egy keves vizet is teszek hozza.
Kb. 10 perc utan beleteszem a kaposztat, kaprot.
Fuszerezem soval,borssal,esetleg egy keves vegeta, de elhagyhato.
Felontom annyi vizzel amennyire surure akarjuk a levest.
Ha megpuhult minden, hozza teszem a suritett paradicsomot.
Kozben a tejfolt elkeverem a liszttel, es keves vizzel,csomomentesre.
Fokozatosan belekeverem a levesbe,hogy ne menjen ossze.
Meg hagyom 1-2 percet,es leveszem a tuzrol.
A tojast jol felverem egy villaval,es a leveshez ontom,utana lefodom, es hagyom allni, hogy az izek osszeerjenek...

  • Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése