2018. december 14., péntek

CSOKIMÁZ RECEPTEK1. változat hozzávalói:

4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.

2. változat hozzávalói:

6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
pár csepp 10 %-os ecet
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!

3. változat hozzávalói:

8 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 púpos evőkanál kakaópor
2 evőkanál hideg tej
A vajat a porcukorral feltesszük főni, közben kézi habverővel kevergetjük. 1-2 perc után levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet. Rögtön rá lehet önteni a sütire, elég gyorsan dermed, de nem töredezik!

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése