2016. november 24., csütörtök

ZÖLDSÉGES TEJFÖLÖS CSIRKERAGU



Hozzavalok


  • 1/2 kg csirkemell
  • 40 dkg mexikoi zoldségkeverék
  • 1 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • so, bors
  • 1/2 leveskocka
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db.közepes paradicsom
  • olaj a hagyma parolasahoz

Elkeszites


A csirkemellet kockakra vagom.
A hagymat aprora vagom.
A paradicsomot is kockakra vagom.
A hagymat uvegesre parolom, beleteszem a felkockazott csirkemellet, es es addig kavargatom ameddig a hus kifeheredik.
Hozzaadom a preselt fokhagymat, es meg 2-szer jol elkeverem.
Akkor fuszerezem, so,bors,leveskocka, beleteszem a kockakra vagott paradicsomot is.
Felontom keves vizzel, e felig puhara parolom.
Akkor hozzaadom a mexikoi zoldseget, es ha kell, akkor keves vizzel potolom.
Addig fozom kozepes tuznel, ameddig a hus es a zoldseg is puha lesz.
Kozben a tejfolt a husos-zoldseg levevel jol elkeverem, es lassan adagolva a a hushoz keverem.
Par percig hagyom, hogy jol osszerottyanjon, es surubb szaftja legyen, es, akkor elzarom a tuzet...
Parolt rizzsel talaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése