Hozzavalok
- 50 dkg. zöldborsó ( fagyasztott )
- 1 kisfej hagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 evőkanál liszt
- 1 leves kocka
- só, bors
- kevés olaj
- 2 tojás
- gríz (búzadara)
Elkeszites
Az olajon megparolom az aprora vagott hagymat
Utana a sargarepat es egyutt is dinsztelem keveset
Hozzaadom a zoldborsot, fuszerezem, es felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Kozben elkeszitem a gombocokat
A tojasokat felverem, allando kavaras mellett hozza szorom a grizet es jol elkavarom
A gomboc ne legyen tul lagy, de kemeny sem
Amikor a zoldsegek megfottek, vizes kezzel kissebb gombocokat formazok es a levesbe megfozom
A legvegen a lisztet csomomentesre kavarom keves vizzel, es a leveshez ontom
Par percig egyutt fozom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése