2019. május 8., szerda

ZÖLBORSÓLEVES GRÍZGOMBÓCCAL



Hozzavalok

  • 50 dkg. zöldborsó ( fagyasztott )
  • 1 kisfej hagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 leves kocka
  • só, bors
  • kevés olaj
  • 2 tojás
  • gríz (búzadara)

Elkeszites

Az olajon megparolom az aprora vagott hagymat
Utana a sargarepat es egyutt is dinsztelem keveset
Hozzaadom a zoldborsot, fuszerezem, es felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Kozben elkeszitem a gombocokat
A tojasokat felverem, allando kavaras mellett hozza szorom a grizet es jol elkavarom
A gomboc ne legyen tul lagy, de kemeny sem
Amikor a zoldsegek megfottek, vizes kezzel kissebb gombocokat formazok es a levesbe megfozom
A legvegen a lisztet csomomentesre kavarom keves vizzel, es a leveshez ontom
Par percig egyutt fozom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése