Hozzavalok
- 5 nagy rozsaszin krumpli
- 1 kis fej hagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 db paprika
- so, bors, piros paprika
- olaj
- 1 kanál liszt
- 25 dkg tejfol
- 1 tojás
- zeller zöldje
- 1 leveskocka
Elkeszites
A krumplit kockakra vagom
A sargarepat es a paprikat felszeletelem
A hagymat aprora vagom
Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom
Hozzateszem a sargarepat,osszekeverem,es egyutt is parolom nehany percet
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Amikor felig megfott,hozza adom a krumplit es a paprikat
Fuszerezem : so,bors,leveskocka
Amikor puhara fott a krumpli is, akkor a lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel,hozza adom a tejfolt, a piros paprika fuszert,es ezzel is jol osszekeverem, majd a levesbol is teszek hozza, ezzel is osszekavarom
A levest lehuzom a tuzrol, es lassan hozzaontom a tejfolos kevereket, kozben allandoan kevergetem
Beleteszem az osszevagdalt zellert is
Visszateszem a tuzre (lassu tuzre) es nehany percig hagyom,majd ,elzarom a tuzet
Ekkor felverem a tojast es lassan a levesbe csorgatom, utana lefodom, es hagyom kb. 20 percet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése