2015. június 16., kedd

BARACKOS PISKÓTÁS KOCKA


Hozzavalok

  • Az alsó tésztához :
  • 15 dkg zsir vagy 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1  tasak sutopor
  • A piskotahoz :
  • 5 nagy tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3  evőkanál olaj
  • 1 evokanal kakaopor
  • 1/2  tasak sütőpor
  • Valamint :
  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • cukor (izles szerint)

Elkeszites


A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. 
Előmelegítem a sütőt
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta)
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére.
Visszaveszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm...
Még melegen meghintem vaniliás porcukorral...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése