2014. október 3., péntek

KRATER SUTI

Ezt a sutit mar nagyon reg nezegettem,mas blogokon, es most itt volt az alkalom,hogy elkeszitsem...nem bantam meg...nagon izletes es latvanyos suti...

  • Maz :
  • 1 nagy doboz tejfol
  • 4 evokanal cukor
  • vanilia
  • Teszta :
  • 5 tojas sarga
  • 25 dk cukor
  • vanilia
  • 5 tojas habja
  • 30 dk liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 sutopor
  • 2 evokanal kakao
  • A tesztara :
  • 1 vanilias puding
  • 1 epres puding
  • 8 dl tej
  • 6 evokanal cukor
Elkeszites

 Eloszor elkeszitjuk a pudingot
A vanilia pudingot keves tejben csomomentesre kavarjuk,hozza adjuk a tobbi tejet,cukrot es surure fozzuk
Igy jarunk el az epres pudingal is
Hulni tesszuk...kozben megkeverjuk,hogy ne borosodjon
A tojas sargakat a cukorral,vanilia cukorral habosra kavarjuk
Hozza adjuk a tejet,olajat,a sutoporral elkevert lisztet
Vegul lazan hozza keverjuk a tojashabot
Egy tepsit kiolajozunk es lisztezunk,bele ontjuk a tesztanak a 3/4-et
A megmaradt reszbe bele keverjuk a kakaot es a feher masszara ontjuk
Egy fogpiszkaloval marvanyosra huzigaljuk
Egy vizbe martott kiskanallal a pudingot,felvaltva(egy kiskanal vanilia puding-egy kiskanal epres puding) a tesztara szaggatjuk
Kozepes tuznel megsutjuk
Meg forron ra tesszuk a cukorral es vaniliaval elkevert tejfolt
Vissza tesszuk kb. 3 percre a sutobe,hogy a maz kisse szaradjon
Hidegen szeleteljuk...




2 megjegyzés: