2015. szeptember 3., csütörtök

ZÖLDBORSÓLEVES GRIZGALUSKÁVAL


Hozzavalok


  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 szál sápgarépa
  • 1  leves kocka
  • so,bors, piros paprika
  • zöldpetrezselyem
  • 1 nagy tojas bagy 2 darab kis tojas
  • griz (buzadara)
  • olaj

Elkeszites


A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom
Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le...
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok kesziteni
Beleteszem a sot,borsot,piros paprikat es a leveskockat
Kozben elkeszitem a grizgaluskat
A tojast felverem es annyi grizet keverek hozza, hogy kozepes surusegu masszat kapjak
Amikor a zoldseg mar szinte puha, akkor beleszaggatom a galuskat es keszre fozom
A vegen megszorom zoldpetrezselyemmel...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése