2017. július 5., szerda

RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS



Hozzavalok


  • 40 dkg sertéshús
  • 1 nagyobb hagyma
  • 6 evőkanál rizs
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • só bors, pirospaprika ( izlés szerint)
  • leves kocka (elhagyhato)
  • olaj a hagyma parolasahoz

Elkeszites


A hagymat aprora, a hust kissebb kockakra vagjuk.
Olajon a hagymat uvegesre paroljuk, hozzadjuk a felkockazott hust, es egyutt kavarjuk ameddig a hus kifeheredik.
Fuszerezzuk: so,bors,paprika
Felengedjuk annyi vizzel, hogy ellepje, es kozepes tuzon fozzuk
Amikor felig megpuhul hozzaadjuk a zoldborsot, es a rizset, vizzel potoljuk,hogy a rizs megduzzadjon.
Lassu tuzon az egeszet puhara fozzuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése