2015. február 22., vasárnap

CSOKIS MEGGYES KRÉMES


Hozzavalok


  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojas
  • 2 dl tej
  • 1 boros pohar olaj
  • 1 tasak sutopor
  • 1 nagy uveg meggy
  • Krem :
  • 4 dl meggybefottnek a leve
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vanilia puding (fozos)
  • 20 dkg margarin (vaj)
  • olvasztott csoki a suti tetejere

Elkeszites


A tojasokat a cukorral habosra keverjuk
Utana hozzza adjuk az olajat
Azutan hozzakeverjuk a liszttel elkevert sutoport es a tejet
Kiolajozott,lisztezett tepsibe simitjuk,tetejere szorjuk a lecsepegtetett meggyet,es elomelegitett sutobe megsutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a kremet
4 dl meggyleben (ha nemtesz ki ki annyit az uvegben levo,akkor vizzel potoljuk) beletesszuk a cukrot,es megfozzuk a vanilia pudingot
Ha kihult,belekeverjuk a puhara kavart margarint es jol osszedolgozzuk
A kihult piskota tetejere kenjuk a pudingos masszat
A pudingos masszara pedig olvasztott csokit teszunk...

A kremnel a cukor mennyiseget lehet valtoztatni izles szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése