2015. január 25., vasárnap

SÁRGARÉPA FŐZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL


A sárgarépa rövid története

Az Európában őshonos sárgarépa mintegy 4000 éves kultúrnövény. A répát már a görögök és a rómaiak is termesztették, a késő római időben már nemesítették, a mai fajtákat a 17. század holland kertészeknek köszönhetjük. A rövid gyökerű karottát a 18. században kezdték termeszteni...

Forras : innen...

Hozzavalok


  • 0,5 kg sárgarépa
  • keves olaj
  • so,bors,keves vegeta
  • 20 dkg tejfol
  • egy csapott evokanal liszt
  • viz,a sargarepa parolasahoz

Elkeszites


A sargarepat megtisztitjuk,es kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk
Fuszerezzuk,soval,borssal,keves vegetaval
Vizet adagolunk hozza,egyszerre csak keveset, amíg megpuhul a murok
Akkor, a lisztet csomomentesre kavarjuk a tejfollel
Hozzáöntjük a megpuhult sargarepahoz,es jol elkeverjuk
Par percig meg hagyjuk a tuzon,alacsony langon
En tukortojassal talaltam,es meghintettem szaritott petrezselyemzoldel,mert friss nem volt...

Aki edesebben szereti,tehet bele keves cukrot...
Aprora vagott fokhagymat is lehet tenni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése