A sárgarépa rövid története
Az Európában őshonos sárgarépa mintegy 4000 éves kultúrnövény. A répát már a görögök és a rómaiak is termesztették, a késő római időben már nemesítették, a mai fajtákat a 17. század holland kertészeknek köszönhetjük. A rövid gyökerű karottát a 18. században kezdték termeszteni...
Forras : innen...
Hozzavalok
- 0,5 kg sárgarépa
- keves olaj
- so,bors,keves vegeta
- 20 dkg tejfol
- egy csapott evokanal liszt
- viz,a sargarepa parolasahoz
Elkeszites
A sargarepat megtisztitjuk,es kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk
Fuszerezzuk,soval,borssal,keves vegetaval
Vizet adagolunk hozza,egyszerre csak keveset, amíg megpuhul a murok
Akkor, a lisztet csomomentesre kavarjuk a tejfollel
Hozzáöntjük a megpuhult sargarepahoz,es jol elkeverjuk
Par percig meg hagyjuk a tuzon,alacsony langon
En tukortojassal talaltam,es meghintettem szaritott petrezselyemzoldel,mert friss nem volt...
Aki edesebben szereti,tehet bele keves cukrot...
Aprora vagott fokhagymat is lehet tenni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése