2015. június 3., szerda

KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL


Hozzavalok


  • 1 kg káposzta
  • 1/2 kg darált hús
  • 1  kis fej hagyma
  • zöld kapor
  • 1  leves kocka (elhagyhato)
  • olaj a hagyma parolasahoz
  • 2  evokanal sűrített paradicsom
  • so, bors, keves piros paprika
  • Husgomboc :
  • 1 nagy, vagy 2 kis tojas
  • keves so es bors
  • Ereszték :
  • 1 evokanal liszt
  • keves viz

Elkeszites


A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom
Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg
Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felontom annyi vizzel,hogy ellepje (a kaposzta is enged vizet fozes kozben)
Kozben elkeszitem a husgombocot
A daralt hushoz hozza adom a tojast,sot,borsot, es jol osszegyurom
Amikor a kaposzta felig mefott,akkor hozza teszem a gombocokat, a zöld kaport,a suritett paradicsomot, leves kockat
Ha szukseges vizzel potolom (attol fugg,hogy mennyire sűrű levest akarunk kesziteni
Addig fozom, ameddig a kaposzta megpuhul, es a gomboc is megfő
Elkeszitem az ereszteket
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre,teszek hozza a levesbol is, elkeverem, es a leveshez adom
Hagyom meg nehany percig főni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése