Hozzavalok
- 25 dkg cukor
- 10 tojas
- 1 liter tej
- 15 dkg vaj/margarin
- 2 tasak Bourbon vanilias cukor
- 10 evokanal liszt
- pici so
Elkeszites
Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem.
Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem.
Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet, es simara keverem.
Beleforgatom a tojashabot, ezt nem muszaj nagyon alaposan elkeverni.
Egy nagyon folyekony masszat kapunk, de nem kell felni tole, mert sules kozben az anyagok szepen elvallnak egymastol...alul es felul lesz a teszta reteg, es kozepen a krem.
A folyekony masszat, kikent,lisztezett kozepes meretu tepsibe ontjuk,es nem nagy hofokon addig sutjuk ameddig a teteje pirulni kezd.
Hagyjuk alaposan kihulni, mert igy lesz szepen szeletelheto...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése