Hozzavalok
- 4 szal sápgarépa
- 20 dkg sűritet paradicsom
- 1 leveskocka
- so,bors
- olaj
- Grizgaluska :
- 2 tojas
- buzadara (griz) amennyit felvesz
- 1 tojas az eresztekhez
- petrezselyemzold
Elkeszites
A sargarepat kockakra vagjuk
Egy fazekban keves olajat ontunk,beletesszuk a sargarepat,es par percig paroljuk
Utana felontjuk annyi vizzel amennyi levest akarunk fozni
Beletesszuk a leveskockat,sot,borsot
Kozben elkeszitjuk a griz (buzadara) galuskat
A tojasokat felverjuk, es kanalankent hozzakeverunk annyi grizet,hogy ne legyen nagyon kemeny, de lagy sem
Amikor a sargarepa szinte puha, akkor beletesszuk a suritett paradicsomot, es beleszaggatjuk a grizgaluskat
Keszre fozzuk...vagyis, a sargarepa,es a galuska is legyen puha
Utana levesszuk a tuzrol, es 1 villaval felvert tojast csorgatunk bele aprankent, allando keveres mellett
Utana lefodjuk, es legalabb 10 percet ugy hagyjuk
Megszorjuk petrezselyemzoldel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése