2015. április 12., vasárnap

PARADICSOMLEVES BÚZADARA (GRÍZ) GALUSKAVAL




Hozzavalok


  • 4 szal sápgarépa
  • 20 dkg sűritet paradicsom
  • 1 leveskocka
  • so,bors
  • olaj
  • Grizgaluska :
  • 2 tojas
  • buzadara (griz) amennyit felvesz
  • 1 tojas az eresztekhez
  • petrezselyemzold

Elkeszites


A sargarepat kockakra vagjuk
Egy fazekban keves olajat ontunk,beletesszuk a sargarepat,es par percig paroljuk
Utana felontjuk annyi vizzel amennyi levest akarunk fozni
Beletesszuk a leveskockat,sot,borsot
Kozben elkeszitjuk a griz (buzadara) galuskat
A tojasokat felverjuk, es kanalankent hozzakeverunk annyi grizet,hogy ne legyen nagyon kemeny, de lagy sem
Amikor a sargarepa szinte puha, akkor beletesszuk a suritett paradicsomot, es beleszaggatjuk a grizgaluskat
Keszre fozzuk...vagyis, a sargarepa,es a galuska is legyen puha
Utana levesszuk a tuzrol, es 1 villaval felvert tojast csorgatunk bele aprankent, allando keveres mellett
Utana lefodjuk, es legalabb 10 percet ugy hagyjuk
Megszorjuk petrezselyemzoldel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése