2016. december 25., vasárnap

SONKÁS TÖLTÖTT TOJÁS




Hozzavalok

  • 8 tojás
  • 10 dkg csirkesonka
  • só bors ízlés szerint
  • 6 dkg vaj
  • gulyáskrém
  • majonéz
  • tejföl
  • citromlé ízlés szerint

Elkeszites


A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat.
A sonkat ledaralom.
A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem.
Hozzaadom a daralt sonkat,vajat,sot,borsot,gulyaskremet, es egy villaval kremesre dolgozom.
Ha kemenynek tunik, akkor tehetunk bele meg vajat.
Amikor a massza szep fenyes es megfelelo kremes jellegu, akkor megtoltjuk a felbevagott tojasfeherjeket.
Elkeszitjuk a majonezet.
Utana a majonezhez annyi tejfolt teszunk, hogy egy talban tudjuk szepen elsimitani.
A szepen elsimitott masszara tesszuk a megtoltott tojasokat, a tetejukkel lefele.
Citromlevet is tehetunk a majonezes tejfolbe, izles szerint.
Talalasig hutobe tesszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése