Hozzavalok
- 1 liter tej
- 20 dkg. búzadara (gríz)
- 5 dkg. vaj
- pici só
- 5-6 evőkanál cukor
- Panírhoz :
- 3 nagyobb tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- vaniliás cukor
- olaj a kisuteshez
Elkeszites
A tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk.
Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk.
Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadarat.
Addig keverjuk ameddig a buzadara besurusodik.
Egy nagyobb teglalap alaku jenai edenyt, vagy tepsit kioblitunk hideg vizzel, es a forro tejbegrizt beleontjuk, es szepen elsimitjuk.
Hulni tesszuk.
Kozben egy tanyerban egy villaval felverjuk a tojasokat.
Egy masik talban tesszuk a zsemlemorzsaval elkevert lisztet.
Amikor a griz szinte teljesen kihult, akkor a tepsiben, vagy a jenaiban kockakra szeleteljuk.
A kocka merete egyeni izlestol fugg.
A kockakat elore a lisztes-buzadaras masszaba forgatjuk, utana a tojasba, es ismet a buzadaras masszaba.
Egy magasabb falu serpenyoben olajat teszunk,es amikor forro, de nem tul forro, akkor kisutjuk benne a grizes kockakat.
Egy nagyobb talban papirtorlot teszunk, es erre szedjuk ki a megsult kockakat.
Amikor az egesz megsult, akkor vanilias cukorral meghintjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése