2017. január 1., vasárnap

MAJONÉZES HAGYMÁS FASIRT



Hozzavalok


  • 1/2 darált hús
  • 5 darab kozepes hagyma (voros hagyma)
  • majonéz
  • tejföl
  • so, feher bors
  • citrom leve ( izles szerint)
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
  • babérlevél, 2 darab
  • fekete bors egeszben

Elkeszites


Eloszor elkeszitjuk a fasirtokat.
A daralt hushoz adunk sot,borsot izles szerint, es a villaval felvert tojast.
Jol osszegyurjuk es kissebb gombocokat formazunk.
A fasirt gombocokat bő olajban kisutjuk.
Amikormegsultek, akkor hulni tesszuk.
A hagymakat megtisztitjuk, es szeletekre vagjuk.
Egy edenybe tesszuk, hozzaadjuk a baberlevelet,egesz fekete borsot, es keves sot.
Felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, es puhara fozzuk.
Hagyjuk kihulni.
Elkeszitjuk a majonezet.
Amikor a hagyma es a fasirt kihult, akkor osszekeverjuk majonezzel,  tejfollel, es citromlevel izles szerint.
A majonez es a tejfol ne legyen tul sok, azert,hogy a massza ne legyen folyos, csak annyit,hogy a fasirtos massza jol osszealljon.
Hutobe tesszuk, legalabb 2 orat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése