Hozzavalok
- 1/2 darált hús
- 5 darab kozepes hagyma (voros hagyma)
- majonéz
- tejföl
- so, feher bors
- citrom leve ( izles szerint)
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
- babérlevél, 2 darab
- fekete bors egeszben
Elkeszites
Eloszor elkeszitjuk a fasirtokat.
A daralt hushoz adunk sot,borsot izles szerint, es a villaval felvert tojast.
Jol osszegyurjuk es kissebb gombocokat formazunk.
A fasirt gombocokat bő olajban kisutjuk.
Amikormegsultek, akkor hulni tesszuk.
A hagymakat megtisztitjuk, es szeletekre vagjuk.
Egy edenybe tesszuk, hozzaadjuk a baberlevelet,egesz fekete borsot, es keves sot.
Felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, es puhara fozzuk.
Hagyjuk kihulni.
Elkeszitjuk a majonezet.
Amikor a hagyma es a fasirt kihult, akkor osszekeverjuk majonezzel, tejfollel, es citromlevel izles szerint.
A majonez es a tejfol ne legyen tul sok, azert,hogy a massza ne legyen folyos, csak annyit,hogy a fasirtos massza jol osszealljon.
Hutobe tesszuk, legalabb 2 orat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése