Hozzavalok
- 0, 6 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 tojas
- 3 e.k. cukor
- 1 dl olaj
- 3-4 dl tej
- so
- Toltelekhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- A teszta locsolasahoz:
- 0, 5 l tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Az elesztot keves langyos tejjel es cukorral felfuttatom
Egy talban beleszitalom a lisztet,hozzateszem a tojast,olajat,cukrot,a felfuttatott elesztot,sot,es a tejet lassan adagolva egy rugalmas tesztat gyurok,amig a kezemrol es az edenytol elvalik
Hagyom kelni legalabb 1 orat
Kozben a vajat a cukorral habosra kavarom
Amikor a teszta megkelt a duplajara,kinyujtom 1 cm vastagsagura es megkenem a cukorral kikevert vajjal
Feltekerem mint a bejglit es kb.3 cm-es darabokra szeletelem
A szeleteket egy kizsirozott es lisztezett tepsibe helyezem,hagyok keves helyet koztuk,mert megnonek
Hagyom kelni meg kb.30 percet es,az elomelegitett sutobe teszem,kozepes langon
Kozben a tejet,cukorral(cukor izles szerint) es a vaniliaval felmelegitem ameddig a cukor elolvad
Amikor a teszta szinte keszre sult,meglocsolom a cukros tejjel,es, meg nehany percig vissza teszem...
Nagyon guszta lett! Milyen finom tud lenni, nagy kedvencem:)
VálaszTörlésEsetleg ha lenne kedved játszani a 67. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept és szívesen látnálak vele az összefoglalóban. ;) Bővebb információt a köv. linken olvashatsz: http://abroszra-valo.blogspot.ro/2014/10/vkf-67-fordulo-kelt-teszta-ezer-arca.html
Koszi szepen...elkuldtem :)
VálaszTörlés