2016. július 30., szombat

SALÁTÁS BABLEVES




Hozzavalok


  • 50 dkg szaraz paszuly
  • 1  kis fej hagyma
  • 2 fej saláta
  • friss kapor
  • ecet
  • so, bors, keves piros paprika
  • Rántáshoz :
  • liszt
  • olaj

Elkeszites


A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni. 
Amikor a bab megpuhult, beletesszük a kis darabokra tépkedett vagy csíkokra vágott salátát és a finomra vágott kaporzöldet. 
A lisztből és olajból vékony paprikás rántást készítünk és berántjuk vele a levest. Tálaláskor tejfölt és ecetet adunk mellé.
Mi, itt a Székelyföldön rendszerint zöldhagymával fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése