Hozzavalok
- 60 dkg zold paszuly
- 1 kis fej hagyma
- 3 szál sárgarépaa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 1-2 ek. suritett paradicsom
- citrom leve ( izles szerint)
- so, bors, keves piros paprika
- 1 ek. liszt
- 1/2 l csntleves vagy viz
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkeszites
A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése