2016. szeptember 1., csütörtök

FASÍRT SÜTŐBEN




Hozzavalok


  • 1/2 kg darált hús 
  • 1 fel fej hagyma
  • 1 nagyobb cikk fokhagyma
  • 1 szelet kenyer
  • 1 nagy krumpli
  • 2 tojás 
  • só , bors (ízlés szerint) 

Elkeszites


A krumplit lereszelem egy kislyukú reszelon, es jol kinyomkodom belole a vizet.
Hozza teszem a ledaralt hushoz.
Belereszelem a hagymat es a fokhagymat.
A kenyeret vizbe aztatom, es jol kicsavarva a hushoz adom.
Beleteszem a tojast,fuszerezem sova, borssal.
Egy tepsibe sutopapirt teszek,bekenem vekonyan olajjal.
A husos masszabol egy evokanal segitsegevel gombocokat formalok vizes kezzel.
Amikor a tepsibe teszem egy kicsit lelapitom,hogy a belseje is atsuljon.
Elomelegitett sutobe megsutom,kozepes tuznel, es idonkent megforgatom...


1 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy nyerskrumplit is teszel a fasírt masszájába. Még nem hallottam, de ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés