Hozzavalok
- 1 kozepes fej zöldkáposzta
- 1 kis fej hagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- zold kapor
- so, bors, piros paprika
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 2 kk. liszt
- 1 kis pohár tejföl
- Krumpligombóc:
- 4 darab kozepes krumpli
- liszt
- 1 tojás
- kb. 2-3 ek. olaj
Elkeszites
A kaposztat megtisztitom, es kockakra vagom.
A hagymat aprora vagdalom.
A sárgarépát is felszeletelem.
A hagymat keves olajon uvegesre parolom, hozzaadom a sárgarépát, ezzel is parolom egy keveset.
Utana jon a felkockazott kaposzta, jol osszekeverem, fuszerezem : so,bors,piros paprika.
Felontom annyi vizzel amennyire suru levest akarok kesziteni, en surubben szoktam.
Kozben elkeszitem a krumpligombocot.
A krumlit megmosom es hejaban megfozom.
Amikor langyos, akkor megtisztittom, es egy villaval jol osszetorom.
Beleteszem a tojast, keves sot, es annyi lisztet adok hozza,hogy jol formazhato gombocok legyenek.
Amikor a kaposzta szinte puha akkor beleteszem a suritett paradicsomot,a zold kaprot, es a megformazott gombocokat.
Par percig meg hagyom foni a levest.
Utoljara beleteszem a liszttel elkevert tejfolt.
En most egy felvert tojast is tettem a levesbe, akkor amikor a tuzet elzartam alatta, es lefodtem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése