2017. február 15., szerda

HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA



Hozzavalok


  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta (80 dkg)
  • 50 deka darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis fej hagyma
  • olaj a hagyma párolásához
  • 1 tojás a kenéshez

Elkeszites


A hagymát aprora vágom és üvegesre párolom.
Beleteszem a darált húst és sózom borsozom átpirítom.
Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm.
Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
A tésztát külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.
Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)
A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és megsütöm.
A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése