- 40 dkg tészta ( penne)
- 3 evőkanál vaj
- 1, 5 evőkanál liszt
- 30 dkg sajt (trappista és parmezán)
- 5 dl tej
- 20 dkg tejföl
- só, bors
Elkeszites
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk.
A tejjel felöntjük és lassú tűzön főzzük amíg forró lesz, majd a reszelt sajtokat is beledolgozzuk. Fűszerezzük és belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik, levesszük a tűzről és a tejfölt is belekeverjük.
A tésztához kavarjuk és kínálhatjuk is.
Lehet,hogy a tej és a tejföl soknak tűnik, de nem kell félni mert a tészta felveszi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése