2017. február 21., kedd

TÚRÓS SAJTOS KRUMPLI


Hozzavalok

  • 1, 5 kg krumpli
  • 3 fej nagyobb hagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 tojás
  • 1 púpos kanál liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés vegeta ( elhagyhato)

Elkeszites


A krumplit hejaban megfozom, amikor langyos, akkor meghamozom, es felreteszem,hogy teljesen kuhuljon.
A hagymat aprora vagom, keves olajon, allandoan keverem, ameddig pirulni kezd.
Elkeszitem a besamel martast.
A lisztet a tejjel csomomentesre keverem, es allando keveres mellett tejfol surusegure fozom.
Meg forron hozza keverem a vajat.
Utana hozzadom a tejfolt, jol osszekavarom, utana pedig a tojasokat, es megint jol osszekeverem.
A krumplit karikara vagom, hozzaadom a piritott hagymat, sozom, borsozom, es osszekeverem.
Egy tepsit kikenek olajjal, es megszorom zsemlemorzsaval.
A hagymas, krumplis kevereket a tepsibe simitom.
Utana rea morzsoltam a turot.
Raontom a tejfolos kevereket, utana a tepsit megrazogatom,hogy a tejfolos massza kisse osszekeveredjen a krumplissal.
A tetejet meghintem reszelt sajttal.
Elomelegitett sutoben, kozepes tuzon addig sutom ameddig a sajt megolvad es pirulni kezd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése