2015. március 30., hétfő

EPRES PUDINGOS PISKÓTA


Hozzavalok

  • 6 tojas
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 evokanal viz
  • 1 tasak sutopor
  • Krem :
  • 3 tasak epres puding (fozos)
  • 9 dl tej
  • 20 dkg vaj, vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl habtejszin

Elkeszites

A tojasfeherjet kemeny habba verjuk
A tojasok sargajat habosra kavarjuk,hozza kanalazzuk a vizet,es ezzel is osszekavarjuk
Utana felvaltva hozza kavarjuk a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert tojashabot
Elomelegitett sutobe megsutjuk...a tepsit olajozzuk es lisztezzuk...
Krem :
A pudingokat keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk,utana hozzaontjuk a maradek tejet,cukrozzuk izles szerint,es surure fozzuk
Hulni tesszuk
A vajat habosra kavarjuk a cukorral
A tejszint kemeny habba verjuk...ha szukseges tehetunk bele porcukrot,izles szerint
A felvert tejszinhabbol keveset felre teszunk a teszta bevonasahoz
Amikor a puding kihult,hozza keverjuk a vajas kremet es jol kihabositjuk
Utana, a felvert tejszinhabbal is kremesre kavarjuk...en, kezi mixerrel keszitettem...
A kihult piskotat kettobe vagjuk
Az also lapra simitjuk a kremet,utana ratesszuk a masik lapot,kisse lenyomkodjuk finoman
A tetejet bevonjuk a felretett tejszinhabbal
Csoki reszelekkel megszorjuk....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése