Hozzavalok
- 1/2 kg serteskaraj
- 4 nagy sargarepa (murok)
- 2 fehérrépa
- 1 kis fej zellergumo
- 1 fej hagyma
- pár szem fekete bors, babérlevél, so
- Zsemlegomboc :
- 4 nagy szikkadt zsemle
- 2,5 dl viz
- 5 evokanal liszt
- 2 tojas
- so
- petrzselyemzold
- keves olaj
- Zoldseges martas :
- 1 evokanal liszt
- olaj
- 1 pupos teaskanal mustar
- citrom leve (izles szerint)
- cukor (izles szerint)
Elkeszites
A serteskarajt megmosom,egybe hagyom...
A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok
Egy fazekba rakom a zoldsegeket,kozepere teszem a hust
Beleszorom a borssot,sot,baberlevelet,es foni teszem
Amikor a hus,es a zoldseg is puha,akkor kiveszem a hust es a zoldsegeket
A levet felreteszem
A zoldsegeket osszeturmixolom,turmixolas kozben meg ontok hozza a felretett lebol
Egy edenybe keves olajat ontok,megszorom egy evokanal liszttel,es vilagosra kavarom
Hozzateszem az osszeturmixolt zoldseget,mustart,ha szukseges,akkor sot,keves citromlevet,es keves cukrot izles szerint...
Ha tul suru,akkor potolom a zoldseg levevel,parszor megkavarom,es elzarom a tuzet
Elkeszitem a zsemlegombocot
A zsemleket kockakra vagjuk,es keves olajon megpiritjuk
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük 2,5 dl forró vízzel
Sozzuk,osszedolgozzuk kezzel,es legalabb egy 1/2 orat pihentetjuk
Ha lagynak tunik,akkor potoljuk liszttel....ha surunek,akkor potoljuk vizzel
Utana hozzatesszuk a tojasokat,petrezselyemzoldet,megint jol osszedolgozzuk,es sos forro vizben kifozzuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése