2015. március 7., szombat

VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL


Hozzavalok


  • 1/2 kg serteskaraj
  • 4 nagy sargarepa (murok)
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis fej zellergumo
  • 1 fej hagyma
  • pár szem fekete bors, babérlevél, so
  • Zsemlegomboc :
  • 4 nagy szikkadt zsemle
  • 2,5 dl viz
  • 5 evokanal liszt
  • 2 tojas
  • so
  • petrzselyemzold
  • keves olaj
  • Zoldseges martas :
  • 1 evokanal liszt
  • olaj
  • 1 pupos teaskanal mustar
  • citrom leve (izles szerint)
  • cukor (izles szerint)

Elkeszites


A serteskarajt megmosom,egybe hagyom...
A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok
Egy fazekba rakom a zoldsegeket,kozepere teszem a hust
Beleszorom a borssot,sot,baberlevelet,es foni teszem
Amikor a hus,es a zoldseg is puha,akkor kiveszem a hust es a zoldsegeket
A levet felreteszem
A zoldsegeket osszeturmixolom,turmixolas kozben meg ontok hozza a felretett lebol
Egy edenybe keves olajat ontok,megszorom egy evokanal liszttel,es vilagosra kavarom
Hozzateszem az osszeturmixolt zoldseget,mustart,ha szukseges,akkor sot,keves citromlevet,es keves cukrot izles szerint...
Ha tul suru,akkor potolom a zoldseg levevel,parszor megkavarom,es elzarom a tuzet
Elkeszitem a zsemlegombocot
A zsemleket kockakra vagjuk,es keves olajon megpiritjuk
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük 2,5 dl forró vízzel
Sozzuk,osszedolgozzuk kezzel,es legalabb egy 1/2 orat pihentetjuk
Ha lagynak tunik,akkor potoljuk liszttel....ha surunek,akkor potoljuk vizzel
Utana hozzatesszuk a tojasokat,petrezselyemzoldet,megint jol osszedolgozzuk,es sos forro vizben kifozzuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése