2015. március 26., csütörtök

VANÍLIÁS PALACSINTA CSOKISZÓSSZAL



Hozzavalok


  • 2 tojas
  • 20 dkg liszt
  • 4-5 dl szodaviz
  • pici so
  • olaj
  • Vaniliakrem :
  • 2 tasak vanilia puding (fozos)
  • 4 evokanal cukor
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj,vagy margarin
  • Csokiszosz :
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evokanal kakaopor
  • 4-5 evokanal forro viz
  • 1 evokanal olaj

Elkeszites


A szokasos módon elkeszitjuk a palacsintat
Vaniliakrem :
A pudingport keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk
Utana hozza ontjuk a tobbi tejet es a cukrot,es krémmé fozzuk
Meg melegen hozzakeverjuk a vajat
Hulni tesszuk
Amikor a krem legalabb langyosra hult,akkor megtoltjuk a palacsintakat
Ha a kremet túl sürünek talaljuk,akkor keves tejjel higitjuk
Csokiszosz :
A porcukrot,a kakaoport osszekeverjuk simara,es allando keveres mellett hozza ontjuk a lobogo forro vizet
Utana hozzakavarjuk az olajat
A palacsintakat megkenjuk a kremmel,es haromszogbe hajtjuk
Csokiszosszal talaljuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése