Hozzavalok
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 12 ek napraforgó olaj
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 3-4 ek. tej
- Töltelékhez :
- 5 db tojássárgája
- 10 ek. cukor
- 1 tasak vanilia pudingpor
- 50 dkg tehéntúró
- 4-5 ek. tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- Habhoz :
- 5 db tojásfehérje
- 10 ek cukor
- 1 ek. citromlé
Elkeszites
A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta az 5 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot...
Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot...
Tipp :
Tehetünk a tetejére olvasztott csokit.
50 g étcsokoládé
0.5 ek napraforgó olaj
A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése