2016. március 15., kedd

TEPSIS ALMÁS PALACSINTA




Hozzavalok


  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • pici só
  • 2 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 4 alma
  • 1/2 tasak sütőpor
  • fahéj , cukor izlés szerint

Elkeszites


Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Majd jöhet bele a tojás, és fokozatosan a tej, hogy simára tudjuk keverni a tésztát.
Végül a sűrűségétől függően az ásványvíz.
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk almaszeletekkel, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!).
Szeleteljük, és melegen tálaljuk.
Megszórhatjuk porcukorral, lecsorgathatjuk csokival vagy lekvárral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése