2016. augusztus 14., vasárnap

HÚSLEVES




Hozzavalok


  • 4 szál nagy sápgarépa
  • 3 szál petrezselyem gyoker
  • 1 kis fej zellergumo
  • 1 kis fej hagyma
  • sertés csont
  • so, szemes bors
  • száraz metélt

Elkeszites


A sertes csontot beaztatom.
A zoldsegeket megtisztitom, es felbe vagom.
Egy fazekban beleteszem a csontot, a zoldsegeket es fuszerezem, so, bors egeszben.
Nagy tuzon felforralom, es a habot egy kanallal leszedem.
Utana kicsi langra teszem, es hagyom addig, ameddig puha lesz a zoldseg.
Amikor kesz van, akkor kiszedem a csontot, es a zoldsegeket.
A levest vekony metelttel befozom.
Petrezselyem zoldel megszorom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése