FEHÉR KENYÉR
BARNA KENYÉR
Ki is probaltam, mert kivancsi voltam milyen lesz.
Sutottem egy feher kenyeret, es egy barna kenyeret.
Finom lett, es azt szeretem, hogy ugy izesitem ahogy akarom...
Az elso kenyeret igy keszitettem :
FEHER KENYER
Hozzavalok
- 20 dkg kenyérliszt ( 650-es )
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétes liszt
- so ( izles szerint)
- pici cukor ( elhagyhato)
- 20 gr élesztő
- 2 ek. kanál olaj
- 1 ek. citrom leve
- 3, 2 dl langyos viz
- 1 evőkanál búzacsíra
- 2 ek. burgonyapehely
Elkeszites
Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...
BARNA KENYER
Hozzavalok
BARNA KENYER
Hozzavalok
- 20 dkg. teljes kiorlesu liszt
- 20 dkg.kenyerliszt
- 20 dkg rozsliszt
- 10 dkg retesliszt
- 4,5 dl. langyos viz
- 20 gr. élesztő
- pici so
- 2 ek. olaj
- 1 ek. citrom leve
- 2 ek. burgonyapehely
- 1 ek. buzacsira
A tovabiakban ugyanugy jarunk el, mint a feher kenyernel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése