Hozzavalok
- 4 darab karalábé
- 1 fej hagyma
- 30 dkg darált hús
- 2 marék rizs
- so,bors,keves piros paprika
- vegeta (elhagyhato)
- olaj a hagyma parolasahoz
- 1 kis doboz tejföl
- 1 teáskanál liszt
- zöld kapor
Elkeszites
Eloszor a daralt hust keszitem el.
A hagymat aprora vagom , es az olajjal uvegesre parolom.
Hozzaadom a daralt hust, fuszerezem, so.bors,paprika.
A hust kavargatoma meddig kifeheredik.
Keves vizzel puhara parolom.
A rizst megfozom vegetas vizben.
A karalabet kockakra vagom es azt is keves vizzel felig puhara fozom.
A daralt hust a rizssel osszekeverem , es a karalabehoz adom , ha szukseges akkor vizzel potolom, hogy se tul suru, se tul leveses ne legyen.
Hozza adom a kaprot.
Hozza adom a kaprot.
A tejfolt a liszttel csomomentesre kavarom, ha tul kemeny a tejfol, akkor keves vizet adok hozza.
Ezt a tejfolos lisztet allando kavaras mellett a karalabehoz ontom.
2-3 percig hagyom rotyogni, rateszem az edény fedőt, es elzarom alatta a tuzet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése