Hozzavalok
- 1 kozepes fej zöldkáposzta
- 1 kis fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- zold kapor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 tojás
- 2 evokanal sűrített paradicsom
- olaj a hagyma parolasahoz
- so, bors
Elkeszites
A hagymat aprora vagom.
A kaposztat,sargarepat,petrezselyemgyökeret kockakra vagom.
A hagymat az olajon uvegesre parolom,hozzaadom a sargarepat es a petrezselyemgyokeret.
Osszekavarom, es hagyom egyutt is parolodni,egy keves vizet is teszek hozza.
Kb. 10 perc utan beleteszem a kaposztat, kaprot.
Fuszerezem soval,borssal,esetleg egy keves vegeta, de elhagyhato.
Felontom annyi vizzel amennyire surure akarjuk a levest.
Ha megpuhult minden, hozza teszem a suritett paradicsomot.
Kozben a tejfolt elkeverem a liszttel, es keves vizzel,csomomentesre.
Fokozatosan belekeverem a levesbe,hogy ne menjen ossze.
Meg hagyom 1-2 percet,es leveszem a tuzrol.
A tojast jol felverem egy villaval,es a leveshez ontom,utana lefodom, es hagyom allni, hogy az izek osszeerjenek...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése