2016. február 28., vasárnap

BÉCSI SZELET RIZZSEL ÉS SÜLT BURGONYÁVAL



Hozzavalok

  • 6 szelet sertéskaraj
  • só , bors (ízlés szerint)
  • 4 tójás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • Rizshez :
  • 2 csesze rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • keves vegeta (elhagyhato)
  • 2 ek. olaj
  • 4 csesze viz
  • Sültkrumplihoz :
  • 8 db. burgonya
  • olaj a kisuteshez

Elkeszites


A hússzeleteket kiklopfoljuk,sozzuk, borsozzuk
A tojasokat egy tanyerban villaval felverjuk
A lisztet es a zsemlemorzsat fele-fele aranyban osszekeverjuk
Eloszor a zsemlemorzsas lisztbe, majd a tojasba,es ismet a zsemlemorzsas lisztbe forgatjuk
Nem tul forro olajban, es kozepes langon kisutjuk
Rizs :
A hagymat aprora vagjuk es az olajan uvegesre paroljuk
Hozzaadjuk a rizset es egyutt is paroljuk
Keves vizzel felontjuk es fuszerezzuk,soval,vegetaval
Felontjuk a tobbi vizzel es lassu tuzon keszre paroljuk
Krumpli :
A krumplikat meghamozzuk, megmossuk,utana szalvetaval leitatjuk rola a vizet, es tetszes szerinti kockakra vagjuk
Bo, forro olajban kisutjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése