Hozzavalok
- 50 dkg zöldborsó ( fagyasztott)
- 3 szál sárgarépa
- kevés olaj
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- só, bors, kevés cukor ( 1 teaskanal )
- 2 -3 dl tej
- Fasirt :
- 50 dkg darált hús
- 3 darab krumpli
- 1 kis fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
- 1 áztatott zsemle
- so, bors,
- 2 tojás
- olaj a kisuteshez
Elkeszites
A sargarepat kockara vagtam, es keves olajon megfuttattam
Hozzatettem a zoldborsot, fuszereztem es felontottem annyi vizzel, hogy ellepje
Amikor mepuhult a borso, es a sargarepa, a lisztet csomomentesre kevertem a tejjel es a fozelekhez ontottem
Ekkor tettem bele a vajat is
Hagytam meg nehany percig alacsony hofokon
Ha kell akkor, lehet meg utana fusezrezni
Fasirt :
A daralt husba reszeltem a krumplit, hagymat,fokhagymat, aztatott zsemlet, 2 tojast
Fuszeretem soval borsal,lehet tenni keves vegetat is bele
Egy evokanal segitsegevel gombocokat formaztam , lisztbe forgattam, kisse ellapositottam oket
pogacsa szeruen , es nem tul forro olajban kisutottem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése