Hozzavalok
- 50 dkg sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem (fehér répa )
- 20 dkg krumpli
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- Csipetkéhez:
- 1 egész tojás
- Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen
Elkeszites
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése